Techionista: exoskelet om te zitten

KIJK-redactie

31-08-2014 13:00:17

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een exoskelet-stoel

Wie net als ondergetekende in het Limburgse land is opgegroeid, heeft ongetwijfeld lange zomers met zijn roodverbrande harses boven asperges gehangen op eindeloze akkers. Het waren de zomers van oncharmante, houterige loopjes: chronische spierpijn zorgde daar wel voor. Gelukkig was het maar seizoenswerk. Maar wat zou het fijn zijn geweest als er in elke (on)denkbare houding een magisch stoeltje onder je derrière was verschenen. Hah! Nou, waarde kijkbuiskinders: zo’n wonderstoeltje is in aantocht. De Chairless Chair van Noonee is een exoskelet bedoeld om je lichaamsgewicht over te nemen terwijl jij hurkt, hangt of zit.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Met de Chairless Chair kun je je gewoon bewegen: rondlopen, rennen: moet allemaal kunnen, volgens de makers. Heb je even een steuntje onder je bips nodig, dan druk je op een knop en neemt het exoskelet je gewicht over. Het ‘harnasje’ staat in verbinding met je schoenzolen en er is dus geen standaard nodig: hij staat via je schoenen rechtstreeks in verbinding met de grond. Handig in een overvolle trein: als je tenminste lak hebt aan je iets minder charmante verschijning met zo’n stellage onder je bevallige kont. Maar goed, het ding dient dan ook een hoger doel: het moet vooral bij lopende-bandmedewerkers rug- en knieklachten voorkomen. En da’s een goede zaak.

stoel vrouw

Voorlopig kun je jezelf nog niet op de Chairless Chair trakteren; hij wordt eerst getest onder productiemedewerkers van Audi en BMW.

Bron: ForbesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis