Techionista: fietsstandaard in je stuur

KIJK-redactie

17-08-2014 13:00:49

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ’techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een fietsstandaard die aan je stuur is bevestigd.

Mijn stalen ros lijdt aan verlatingsangst. Dat uit zich door het pertinent weigeren te blijven staan als fiets en ik – op mijn initiatief –  ieder ons weegs gaan. Met veel pathos stort het ding dan ter aarde. En daar heb ik nu wat op gevonden. Goed, er is wel een tweede fiets voor nodig en… de BicyClick.

Het idee van die BicyClick is simpel: het ene fietsstuur krijgt een holletje, het andere een bolletje. Dat klikt dan in elkaar et voilà: de twee fietsen houden elkaar in evenwicht.  Wordt je stuur daar zwaarder van? Niet echt: een setje weegt nog geen 50 gram. En ook handig: de makers hebben meteen maar even een remrubber (dat is geen woord, maar het klinkt geweldig) ontworpen: een soort elastiekje dat de handrem erop zet. Kun je het trappertuig zelfs op een helling kwijt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De BicyClick doet het aardig op Kickstarter. In 4 dagen is er al dik 4000 dollar opgehaald. Als dat backingtempo zich voortzet, moet de goal van 25.000 dollar over 40 dagen zeker lukken. Ook backen? Voor 25 dollar scoor je je eigen BicyClick.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis