Techionista: nooit meer zonder wc-papier

KIJK-redactie

10-08-2014 13:00:18

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ’techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een wc-rolhouder die aangeeft wanneer het papier op is.

De horror… je hebt net een forse bijdrage van verteerd en herkauwd oraal genot gedoneerd en… geen wc-papier! Ellende! En bovenal onwaarschijnlijk gênant. Vooral voor de vrouwspersonen onder ons voor wie het doek nu valt. Nee, ze ruiken toch niet alleen maar naar bloemetjes en ook bij hen lost verorberd voedsel niet op wonderbaarlijke wijze op voor het het eindstation heeft gehaald. Bummer… Wat te doen?

De oplossing ligt voor de hand! Een slimme wc-rolhouder die je met een knipperend lampje een seintje geeft dat het laatste velletje in zicht is, vóór je neerzijgt! Dat doet Kickstarterproject RollScout. Nu is het als gast net zo goed gênant om voor het lossen eerst op pleepapierrooftocht te gaan (dan weet iedereen wat je daar gaat doen…). Dus stuurt de slimme rollenhouder ook even een berichtje naar de eigenaar.

7a03ca82b0ed1bddb5e9f4e96e73bf56_large

Hoe werkt het?

De wc-rolhouder is uitgerust met infraroodsensors die een onzichtbaar lijntje spannen. Zodra de wc-rol onder het infraroodlijntje komt, wordt het alarmsysteem in werking gesteld. Dat uit zich via een knipperend lampje op de houder, die de wc-bezoeker voor awkward momenten kan zien, en via een berichtje aan de eigenaren. De batterijduur van het ding wordt gespaard door niet altijd aan te zijn, maar om de zoveel minuten even de status te checken. Nadert de rol zijn einde, dan blijft RollScout allert, en anders dommelt het ding weer in. (Zul je net diegene zijn die na een papierverslindende gast binnen een minuut ook plaatsneemt… Maar dan ben je gewoon niet voor het geluk geboren.)

Kost dat?
Of de slimme wc-rolhouder er komt, ligt nog even aan jou… Je moet het project namelijk wel even backen. Als het ding dan echt op de markt komt, kom je vanaf zo’n 50 dollar nooit meer voor verrassingen te staan. Of te zitten.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws