Techionista: slimme chopsticks

KIJK-redactie

28-09-2014 13:00:50

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: eetstokjes waarschuwen je bij slecht eten.

Wie in China toch al last heeft van een al te enthousiaste stoelgang doet er goed aan zijn chopsticks niet zomaar in elk bakkie bami te steken. Voor je het weet, werk je een lichtgevend varken op een bedje van stinknoedels gebakken in gootolie naar binnen.

noedels

Dat zijn noedels ja, daar op de vloer…

Maar no more! De Chinese zoekmachine Baidu heeft namelijk slimme chopsticks ontwikkeld. In die stokjes zitten verschillende sensoren die een seintje geven zodra een Chinese koekebakker ze wel erg bruin gebakken heeft. Besmette olie, scary bacteriën en wat dies meer zij: de ledlampjes op de slimme chopsticks worden rood zodra het geen goed idee is je tanden erin te zetten. Ook handig: de stokjes geven via de bijbehorende app de voedingswaarde, calorieën en temperatuur van je prakkie door.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voorlopig zijn de stokjes nog niet op de markt. Baidu heeft ze voorlopig alleen in een exclusieve opgave uitgebracht en het is nog de vraag of ze dingen ooit echt op de markt gaan brengen.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar