Tentoonstelling: Offshore Experience

kijkmagazine

2017-01-06 16:00:55

Offshore Experience

Hoe is het om op een olieplatform te werken? Dat laat de Offshore Experience van het Maritiem Museum Rotterdam zien.

In KIJK 1/2017 blikten we al vooruit op de Offshore Experience, onlangs betraden we eindelijk zelf de wereld van de olie- en gasplatformen via deze tentoonstelling van het Maritiem Museum Rotterdam. En dat viel niet tegen.

Diverse games

Hoogtepunt is de als een platform op zee ingerichte ruimte waar onder meer negen ‘offshore-games’ te vinden zijn (zie foto). De games zitten goed in elkaar, zijn duidelijk relevant voor het onderwerp en zijn zowel inhoudelijk als qua moeilijkheidsgraad erg divers.

Helaas ben je met het tweede grote onderdeel van de tentoonstelling, de ruimte die je meeneemt naar 3000 meter onder water, een stuk sneller klaar. Maar dat neemt niet weg dat de Offshore Experience als geheel absoluut de moeite waard is en goed laat zien dat musea het anno 2017 absoluut niet meer bij ‘spulletjes kijken en bordjes lezen’ hoeft te houden.

Twee tips

Wel twee tips. Een: probeer te gaan op een moment dat het niet al te druk is, anders kan er een flinke rij staan. Twee: bedenk dat de tentoonstelling zich weliswaar duidelijk richt op gezinnen, maar minder geschikt is voor kinderen onder de acht.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de site van het Maritiem Museum Rotterdam.

**** | Maritiem Museum Rotterdam | entree volwassene 11,50 | semi-permanent

Beeld: Marco de SwartPodcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys