Tesla koopt automatiseringsbedrijf om vertraging in te halen

Laurien Onderwater

10-11-2017 10:59:40

Tesla

De Amerikaanse producent van elektrische auto’s heeft een automatiseringsbedrijf opgekocht om de opgelopen vertragingen in de productie in te halen.

Het is geen geheim dat Tesla een slecht kwartaal achter de rug heeft. Enerzijds heeft het bedrijf een recordomzet van bijna 2,6 miljard euro behaald, maar daar staat tegenover een recordverlies van 533 miljoen euro. Tevens had de autofabrikant in het derde kwartaal van dit jaar 1630 Model 3’s moeten bouwen, maar het wist er slechts 260 te produceren. Om die reden heeft Tesla het automatiseringsbedrijf Perbix opgekocht.

Model 3

Perbix levert al bijna drie jaar onderdelen aan Tesla, maar door de overname kan het bedrijf meer onderdelen in eigen beheer produceren. Tesla heeft enorme vertraging opgelopen met de productie van Model 3.

Het doel was om voor het einde van dit jaar 5000 auto’s per week van de band te laten rollen, maar die doelstelling is nu opgeschoven naar maart. En of de autofabriek van Elon Musk de belofte kan waarmaken om uiteindelijk 10.000 Model 3’s per week te produceren, is nog maar de vraag.

Batterijen tekort

Volgens het bedrijf zelf ligt de vertraging aan problemen bij de batterijenfabriek in Nevada. Daar zou het maar moeilijk lukken om een productielijn op te zetten voor grootschalige fabricage van batterijpakketten. Of het overkopen van Perbix dit gaat verhelpen, valt nog te bezien.

Tesla wil niet kenbaar maken hoeveel het bedrijf heeft betaald voor Perbix, maar documenten laten zien dat de eigenaar van Perbix, James Dudley, 34.772 aandelen in Tesla zou hebben ontvangen. En die zijn samen ruim 10 miljoen dollar waard.

Bronnen: The Verge, Engadget, De Tijd

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws