‘The hobbit’ beste film volgens sitebezoekers

kijkmagazine

31 December 2012 13:00

The hobbit: An unexpected journey

Bezoekers van KIJKmagazine.nl stemden in hun poll op hun favoriete film uit 2012. De uitslag.

Oké, nog één jaarlijstje, dan houden we op. De afgelopen dikke week kon je op deze site aanklikken welke film, in 2012 in Nederland uitgekomen, je de beste vond. Als winnaar kwam The hobbit: An unexpected journey uit de bus. Dit eerste deel van regisseur Peter Jacksons nieuwe Tolkientrilogie wist precies een vijfde van de stemmen binnen te halen. Meer over deze film, en hobbits in hun algemeenheid, lees je in KIJK 1/2013.

Op de tweede plaats (16,9 procent van de stemmen) vinden we Intouchables terug, de ontroerende, grappige Franse film over een rijke, verlamde man en zijn verzorger die niet uit de bioscoopzalen weg te slaan was. Op drie staat The hunger games (13,8 procent), de verfilming van het eerste deel van de populaire boekenreeks van Suzanne Collins.

Superheldenfeestje

Een gedeelde vierde plaats is voor The dark knight rises, regisseur Christopher Nolans derde Batmanfilm, en Skyfall, de nieuwe James Bond (elk 7,7 procent van de stemmen). Ietsje daarachter komt nog Joss Whedons superheldenfeestje The avengers (6,2 procent); de rest van de genoemde films scoorde te weinig stemmen om er een zinnig lijstje van te maken. Tot slot koos een dikke 20 procent voor een film die niet in het lijstje opties voorkwam.

Neem het bovenstaande overigens wel met een klein korreltje zout; de poll liep vrij kort en tijdens de feestdagen heeft de KIJK-site minder bezoekers dan anders, waardoor het aantal stemmers relatief klein was.

Lees ook welke games uit 2012 de KIJK-sitebezoekers het beste vonden!


Meer Nieuws