Call of duty en FIFA beste games 2012

kijkmagazine

28 December 2012 13:00

Beste games 2012 - banner

Wat was de beste game van 2012? Dat vroegen we de bezoekers van deze site via een poll. De uitslag.

Waar eind 2011 de role-playing game Skyrim door de bezoekers van KIJKmagazine.nl werd uitgeroepen tot beste spel van het jaar, hebben we dit jaar twee winnaars. Zowel de shooter Call of duty: Black ops II (zie ons artikel in het huidige nummer van KIJK) als de voetbalgame FIFA 13 wisten 17,4 procent van de stemmen binnen te halen.

Ook aardig scoorden Far cry 3 (9,9 procent), Mass effect 3 (5,8 procent), Borderlands 2 (4,1 procent) en Need for speed: Most wanted (ook 4,1 procent). De andere games op het lijstje moesten het doen met minder stemmen.

Wel koos 32,2 procent voor een game die níét op het lijstje stond. In theorie zou er dus een game kunnen zijn die nog hoger had gescoord dan de twee winnaars van dit jaar als hij als optie in de poll was meegenomen. In de praktijk zullen deze stemmen waarschijnlijk zijn verspreid over allerlei net wat minder bekende titels.

Bewezen successen

Gerard van Nieuwenhuijzen, hoofdredacteur van Gamer.nl, zegt niet verrast te zijn door de twee winnaars. “Verrassend was heel het gamesjaar 2012 uiteindelijk ook niet zo”, voegt hij daaraan toe. “Het is het laatste jaar waarin de huidige generatie spelcomputers nog de volledige aandacht krijgt; volgend jaar staat een nieuwe lading krachtiger apparaten aan de deur te kloppen. Dit jaar vormde dus de laatste kans om er wat van te maken en dat doe je door bewezen successen te herhalen en daar op voort te bouwen. Innoveren of nieuwe dingen proberen, dat was maar voor een enkeling weggelegd. Dishonored schiet gelijk te binnen, waarin je jezelf door een dystopisch fictief Engeland sluipmoordt met behulp van magische krachten.”

Benieuwd wat voor potentiële toptitels er volgend jaar allemaal horen te verschijnen? Zie de Top 100 die Gamer.nl samenstelde; bekijk hier het eerste deel en hier het tweede. (De rest van de lijst volgt de komende dagen.)


Meer Nieuws