Tuinruimer, goedkope AR-headset en Nintendo-sneakers

KIJK-redactie

21-09-2017 10:59:22

tuinruimer

Een Roomba-robot maar dan voor in je tuin, een augmented reality-set voor een paar tientjes en sneakers met een Nintendo-thema: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 10/2017.

Tuinruimer

Sommige mensen vinden tuinieren zalig, een oase van rust, een zenmomentje, wat tijd voor henzelf, om het hoofd leeg te maken, de boel de boel te laten, de wereld te vergeten. Anderen kotsen van clichés en zien tuinieren terecht als een hel. Voor hen is er de Tertill: een tuin-Roomba op zonne-energie, die dagelijks vanzelf het onkruid wiedt. Wij zouden hem kopen – als we de tuin niet allang hadden laten bestraten.

Check www.franklinrobotics.com

Nintendon’t

Als jij deze rubriek leest, zijn de tien gemaakte paren waarschijnlijk al verkocht. En vermoedelijk vind je ruim 850 euro sowieso net iets te veel voor een setje schoenen. En dikke kans dat je die andere, eerder verschenen Vans-sneakers met Nintendo-thema al hebt. Maar ja, als we je níét hadden verteld over deze custom- made Jordan ‘NES’ IV-gympies met controller-knopjes en Mariodetails, had je het ons nooit vergeven.

Volg de kunstenaar via freakersneaks.com

Tukker-topper

Met de Aryzon heeft een stel studenten van Universiteit Twente een kartonnen augmented reality- headset gemaakt, die je voor zo’n 30 euro in je tas kunt steken (of nog beter: op je gok kunt zetten). Het machientje plakt virtuele content op het vlak voor je ogen balancerende scherm van je smartphone, waardoor eenvoudig een gave AR-ervaring ontstaat. Goedkoop, simpel, cool: wij zijn er tuk op.

Meer op aryzon.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws