Tussenstand ‘Beste tech-idee van 2017’

Naomi Vreeburg

29-08-2017 12:59:55

tussenstand

Benieuwd welke start-ups aan kop gaan bij de wedstrijd Beste tech-idee van 2017? Je ziet de tussenstand hier.

Technische hoogstandjes genoeg in ons kikkerlandje. Maar wat is het beste tech-idee dat de afgelopen tijd het licht zag? Om dit te achterhalen, stampten we 16 augustus een wedstrijd uit de grond en lieten jullie stemmen op twintig inspirerende, recente tech-ideeën. Benieuwd naar de stand op dit moment? We tellen af met de voorlopige top 5:

5. Op nummer 5 vinden we de draagbare tolk Travis the Translator. Een apparaatje dat gesproken tekst omzet naar tachtig verschillende talen.

4. Heel dichtbij Travis the Translator staat nu Nowi Energy, sensors die zichzelf weten op te laden met energie uit Wi-Fi.

3. Een apparaatje dat het nemen van een biopt bij mensen met borstkanker makkelijker maakt: Stormram 4. Nu nog goed voor een derde plek.

2. Op nummer 2 staat vooralsnog de auto op zonne-energie Lightyear One. Deze moet in 2019 op de markt komen.

1. En aan kop staan de PowerWindows, energieke ramen met kleine ingebouwde zonnepanelen die de ‘conventionele’ ruiten kunnen vervangen.

Wil je deze tech-ideeën in de top 5 houden of juist een ander initiatief naar een hogere plek in de lijst helpen? Stemmen kan nog tot en met 13 september!

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis