Tussenstand ‘Beste tech-idee van 2018’

Laurien Onderwater

24 August 2018 12:59

tech-idee 2018

Benieuwd welke start-ups aan kop gaan bij de wedstrijd Beste tech-idee van 2018? Hier vind je de tussenstand!

Ons kikkerlandje barst van de start-ups en studententeams die technische hoogstandjes hebben bedacht die het leven of zelfs de wereld moeten verbeteren. Maar wat is nou het beste tech-idee dat de afgelopen tijd het licht zag? Om dit te bepalen, riepen we 2 augustus de derde versie van het beste tech-idee in het leven en lieten jullie stemmen op twintig inspirerende, recente tech-ideeën. Benieuwd naar de tussenstand? We tellen af met de voorlopige top 5:

5) Kleurrijke zwembroek

Op de vijfde plek staat nu de zwembroek van start-up SEA’SONS die van kleur kan veranderen wanneer de temperatuur verandert. Dat is weer eens wat anders dan die eentonige exemplaren.

4) Veilige handel

Op plek 4 vinden we start-up Pakkie die tweedehands handel veilig en betrouwbaar wil maken door zowel de betaling als de verzending te regelen.

3) Circulaire auto

Op nummer 3 staat vooralsnog Noah de circulaire auto van team TU/ecomotive. Noah is een elektrisch-aangedreven prototype, gemaakt van materialen die zo’n zes keer minder energie kosten om te produceren dan andere lichtgewicht materialen.

2) Groen beton

Op de tweede plek staan momenteel Rutte Groep en New Horizon Urban Mining. Zij bouwden de Smart Liberator – een installatie die sloopbeton omtovert in zand, grind en cement. Wel zo duurzaam.

1) Snellader voor E-car

Aan kop staan nu de TU Delft en het Power Research Electronics-team met de duurzame oplader voor de elektrische auto. Deze lader stopt stroom uit zonnepanelen zonder omzetting, direct in de accu van de auto. Ook kan hij de stroom weer uit de accu halen om te gebruiken in huis of terug te leveren aan het net.

Wil je deze tech-ideeën in de top 5 houden of juist een ander initiatief naar een hogere plek in de lijst helpen? Stemmen kan nog tot en met 16 september!

Tech-Idee 2018


Meer Nieuws