Wat is de tussenstand van ‘Het beste tech-idee van 2016’?

Naomi Vreeburg

02-10-2016 10:27:16

'Het beste tech-idee van 2016'

Welke ideeën gaan aan kop in de wedstrijd ‘Het beste tech-idee van 2016’? Je ziet het hier.  

Technische hoogstandjes genoeg in ons kikkerlandje. Maar wat is het beste tech-idee dat de afgelopen tijd het licht zag? Om dit te achterhalen, stampten we 19 september een wedstrijd uit de grond en lieten jullie stemmen op twintig inspirerende, recente tech-ideeën. Benieuwd naar de stand op dit moment? We tellen af met de voorlopige top 5:

5. Op nummer 5 vinden we de mantelrobot van Tinybots. Een robotje ontworpen om het leed van dementiepatiënten te verlichten.

4. Eveneens een robot op nummer 4: Microsure. Dit apparaat weet priegeloperaties met precisie uit te voeren.

3. Een hulpje voor de fysiotherapeut: de kniebrace van JimFIT. Nu nog goed voor een derde plek.

2. Op nummer 2 staat vooralsnog de 3D-printer van de TU Delft, het LUMC en het Erasmus MC, ontwikkeld om open ruggetjes te dichten.

1. En aan kop staat de stoffenherkenner van Spectral Industries, een spectroscoop die de samenstellingen van materialen in kaart brengt.

Wil je deze tech-ideeën in de top 5 houden of juist een ander initiatief naar een hogere plek in de lijst helpen? Stemmen kan nog tot en met 9 oktober! Op 16 november maken wij de winnaars bekend in museum en sterrenwacht Sonnenborgh. En jij kunt daarbij zijn; meld je nu aanPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar