Unicat bouwt monstercamper

André Kesseler

22 April 2020 03:00

monstercamper

In deze tijden van coronacrisis en interpersoonlijke afstand is dit misschien wel de enige manier om nog op vakantie te kunnen. Met de 6X6 camper van Unicat.

Normaal doen we bij KIJK niet aan campertjes, maar deze wilden we je toch niet onthouden. De MD56c is er namelijk niet echt eentje om keurige bloemgordijntjes in op te hangen. Het lijkt meer geschikt voor het einde der tijden of een zombie-apocalyps, dus als je dan toch per camper de wereld gaat verkennen, dan maar in dit zeswielaangedreven monster.

Lees ook:

Monstercamper

De basis van de Unicat is een MAN TGS 26.540-truck. De opbouw is gemaakt van panelen glasvezelcomposiet en de bodem uit sandwichpanelen van hetzelfde materiaal, maar dan met een stalen frame. Bij elkaar is het apparaat een tikkie meer dan 8 meter lang en vier meter breed. En achterop zit een stellage voor een vierpersoons ATV.

Om het in de bushbush zo lang mogelijk uit te kunnen houden is het dak voorzien van zonnepanelen die samen 1850 Watt leveren en een fors 1200-Ah/24.6-kWh pakket aan lithium batterijen. Als dat niet genoeg is, kun je de meegeleverde generator aanslingeren. En met de voorraad van 600 liter drinkwater zou je het best een weekje of twee uit kunnen houden. In de brandstoftanks van het 20 ton wegende gevaarte past genoeg diesel voor een actieradius van zo’n 3300 kilometer.

Kost dat dan, zo’n monstercamper? Nou, je moet er toch 1.389.000 euro ex. BTW voor neertellen. Toch maar weer gewoon naar de Costa del Sol?

Bronnen: Unicat, New Atlas

Beeld: Unicat

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws