Videogame helpt bij behandeling lui oog

MtB

06-03-2015 16:00:24

Een nieuwe videogame kan een lui oog behandelen. Door deze te spelen, leren de ogen beter samenwerken.

Een lui oog, in medische termen amblyopie genoemd, wordt nog steeds behandeld door het goede oog af te dekken. Dit moet het luie oog stimuleren om beter te functioneren. Een afgeplakt oog zit lang niet altijd even lekker en is een makkelijk mikpunt voor pesterijen. Ubisoft heeft nu de game Dig rush ontwikkeld waarmee een lui oog op een veel leukere en effectievere manier kan worden behandeld.

De game is gebaseerd op onderzoek van de McGill University. De proefpersonen kregen een 3D-bril en een tablet om de game te spelen. Artsen konden voor beide brillenglazen het contrast afzonderlijk instellen. Door het aangepaste contrast worden de ogen gedwongen om goed met elkaar en de hersenen samen te werken. Dit is nog een extra voordeel ten opzichte van het traditionele ooglapje, waarbij de samenwerking van de ogen niet wordt gestimuleerd.

De videogame is op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar. De FDA moet eerst nog de behandeling goedkeuren voordat deze op markt mag komen. Zodra deze goedkeuring er is, wordt de game wereldwijd beschikbaar.

Bron: Popular Science

Beeld: Wilfried Wittkowsky/CC BY 3.0Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis