Videogame toont hoe oorlog voor burger is

Naomi Vreeburg

14-11-2014 16:00:44

Naast de vele schietspellen is er nu ook een videogame die oorlog realistischer in beeld probeert te brengen.

Call of duty, Battlefield en Homefront. Oorlogsspelletjes genoeg zou je zeggen. Maar vandaag is de videogame uitgekomen die oorlog vanuit de ogen van een burger willen laten zien. Hier moet je niet elk poppetje dat je tegenkomt afknallen, maar probeer je alleen maar te overleven. Zoals de gewone mens in een oorlog probeert te doen.

De game This war of mine is ontworpen door 11 Bit Studio’s die hier twee jaar aan hebben gewerkt. Dit deden ze niet alleen. Ze werden bijgestaan door War Child – het goede doel dat personen die daadwerkelijk in deze oorlogssituatie zitten proberen te helpen.

In het spel bedien je een groep burgers die in een belegerde stad gereedschappen, voedsel en medicijnen moeten verzamelen om in leven zien te blijven. Het beste kun je dit ’s avonds doen, zodat de soldaten je niet zien. Bekijk de trailer hieronder en oordeel zelf.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Wired

Beeld: 11 Bit StudiosPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis