Vis kan rondrijden met aquarium

KIJK-redactie

17-02-2014 09:00:07

Vissen komen eindelijk van hun saaie imago af door de Nederlandse uitvinding Fish On Wheels.

Dankzij een nieuwe uitvinding van de Nederlandse ontwerpstudio DIIP kunnen we binnenkort ook de vis uitlaten. Het bedrijf komt namelijk met Fish On Wheels, een aquarium op wielen zodat de vis niet de hele dag hetzelfde saaie uitzicht heeft vanuit zijn waterige gevangenis. De vis bepaalt zelf waar hij met zijn aquarium heen gaat door die richting op te zwemmen.

De tank zit op een wagen met vier wielen, die wordt aangedreven door een kleine elektromotor. Boven het aquarium is een camera, die neerkijkt op het water. Deze camera is aangesloten op een processor en detecteert de positie van de vis. Dit systeem is weer aangesloten op een computer, die de besturing regelt.

Als de vis naar de voorkant van de tank zwemt, zal het karretje ook naar voren bewegen. Als de vis naar naar de achterkant zwemt, dan keert het karretje zich om en gaat het de andere kant op. Als de vis naar de linkerkant van de tank zwemt, stuurt het wagentje naar links, enzovoort.

Of de vis zich bewust is van zijn mobiliteit, is niet erg waarschijnlijk. DIIP hoopt wel dat er door Fish On Wheels meer over de bewegingsvrijheid van huisdieren wordt nagedacht, zodat de beestjes zich vrijer in de wereld kunnen gaan bewegen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: DVICE

Beeld: DIIPPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws