‘Vrouwenstem in vruchtbare periode aantrekkelijker’

KIJK-redactie

05-01-2015 16:00:11

Hoe aantrekkelijk de stem van een vrouw is, hangt af van hoe vruchtbaar zij op dat moment is.

Mannen vinden de stem van een vrouw in haar meest vruchtbare periode aantrekkelijker klinken dan de stem die ze heeft tijdens haar minst vruchtbare periode. Ook in het onderbewuste reageren de mannen heftiger op vruchtbaardere vrouwen: hun hartslag stijgt en ze zweten iets meer, zo blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers.

Prikkeling

Tijdens een blind experiment kregen proefpersonen stemmen te horen van vrouwen op hun meest en minst vruchtbare momenten. Ondertussen moesten zij aangeven hoe aantrekkelijk ze de stem vonden klinken en werd hun hartslag en de geleidbaarheid van de huid gemeten. Dit laatste laat zien hoe zeer de proefpersoon wordt geprikkeld door de stem. Bij meer prikkeling zweet je net iets meer dan normaal.

Volgens de onderzoekers hebben mannen een belangrijk voordeel bij het aanvoelen van een vrouw haar meest vruchtbaar moment. Met het mannelijke oerinstinct om zoveel mogelijk vrouwen te bezwangeren, kan hij namelijk een betere partnerkeuze maken zodra hij weet welke vrouw het meest vruchtbaar is en wanneer.

Man in de gaten houden

Naast mannen waren er echter ook vrouwen die als proefpersoon meededen aan het experiment. En opvallend genoeg reageerden ook zij heftiger op vrouwen die vruchtbaarder waren. Maar wat heeft een vrouw aan deze informatie? Op zich heel logisch: haar man beter in de gaten houden om te voorkomen dat hij vreemdgaat met die aantrekkelijke vrouw met de vruchtbare stem!

Bronnen: The Huffington Post, Elsevier Physiology & Behavior via ScienceDirectPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws