Welk ‘monster’ zien we hier?

Naomi Vreeburg

15 December 2016 11:02

eendenmosselen

Op de foto zie je een grote massa die is aangespoeld op Muriwai Beach (Nieuw-Zeeland) en het Muriwai Monster wordt genoemd. Maar is het wel een monster?

Het object op de afbeelding hierboven heeft wel wat weg van een Hongaarse herdershond. Je weet wel, zo’n hond met ‘rastahaar’. Maar dat is niet wat we hier zien. Ook is het geen walvis, wat de maker van de foto aanvankelijk dacht. We hebben hier niet met één beest te maken, maar met een hele hoop kleine diertjes op drijfhout: eendenmosselen.

De grote massa spoelde deze week aan op Muriwai Beach in Nieuw-Zeeland. De vrouw die de ontdekking deed, maakte een foto en plaatste het op de sociale media. Ze vroeg haar volgers om welk wezen het ging en haar bericht ging een eigen leven leiden. Het ‘mysterieuze’ verschijnsel kreeg al snel de naam Muriwai Monster.

eendenmosselen

Maar zo geheimzinnig is het 2 meter hoge ‘monster’ dus niet. Eendenmosselen klampen zich altijd in grote hoeveelheden vast aan rots, afval, schepen en zelfs zeeschildpadden. Dit doen de dieren met behulp van een cementachtige lijmstof. En ja, deze kluwen vol eendenmosselen spoelen nu ook eenmaal aan.

Bron: ScienceAlert


Meer Nieuws