Welke games zijn populair in welk land?

Naomi Vreeburg

11-10-2016 16:00:14

YouTube-analisten hebben in kaart gebracht welke computerspellen geliefd zijn in bepaalde landen, gebaseerd op bekeken filmpjes.

Ben je niet vies van een potje Minecraft of speel je graag Grand Theft Auto? Dat is niet zo heel bijzonder. Deze twee games zouden in heel veel landen populair zijn. Maar er zijn ook spellen die bijna overal een hit zijn, behalve in een paar landen, zo hebben YouTube-analisten in kaart gebracht.

Rusland

De onderzoekers hebben nagetrokken welke gamefilmpjes op YouTube het best waren bekeken in bepaalde landen. Tussen de 25 bestudeerde landen vinden we ook ons eigen kikkerlandje. De analisten hebben dus niet gekeken naar het daadwerkelijke gamegedrag van een land, maar naar de inwoners die kíjken naar filmpjes over een game. Dit is een groot punt van kritiek natuurlijk. Toch wilden we je de resultaten niet onthouden.

games

In deze tabel wordt met groen aangegeven of een game volgens de analyse populair is in een land. Zoals je ziet is Nederland niet zo kieskeurig.

Zoals gezegd blijken Minecraft en Grand Theft Auto heel populair in alle 25 landen. Ook filmpjes over Pokémon GO worden vaak bekeken, behalve in Rusland. Niet geheel verrassend, want Poetin heeft het spelen van Pokémon GO verboden. Het spel zou banden hebben met de CIA en andere inlichtingendiensten. In Rusland blijken ze liever naar gamefilmpjes van S.T.A.L.K.E.R. te kijken, een actiespel dat draait om een nieuwe kernramp in Tsjernobyl.

Benieuwd naar games die vrijwel alleen in één land populair zijn? Bestudeer dan deze kaart:

games

Bron: Engadget

Beeld: YouTube gamingPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis