Wie dumpte deze gevechtsvliegtuigen?

Naomi Vreeburg

05-04-2017 09:00:52

gevechtsvliegtuigen

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die met pensioen zijn, horen niet zomaar overal rond te slingeren. En ook deze exemplaren niet…

Op een niet bekendgemaakte locatie in de Verenigde Staten deden de heren die onderstaand filmpje schoten een wel heel opmerkelijke ontdekking. Ze vonden gevechtsvliegtuigen uit de jaren zeventig en tachtig die hier ooit zijn achtergelaten. Waarom vinden wij dat nu nooit?!

Missende motoren

Het betreft twee F-14 Tomcats, voormalig Amerikaanse marine-onderscheppingsjagers, en een F-4 Phantom II, een van de beste straaljagers uit het tijdperk van de Koude Oorlog. Beide toestellen missen de motoren – F-14’s waren uitgerust met twee gigantische General Electric F110 turbofans en de F-4’s met twee General Electric J79 turbojets.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bovendien waren de vleugels van de gevonden toestellen niet meer aanwezig, evenals radars, cockpitapparatuur en stoelen.

Strenge regels

Het is gek dat deze toestellen hier zomaar zijn achtergelaten, aangezien er strenge regels zijn voor het tenietdoen van de gevechtsvliegtuigen – voornamelijk voor de F-14. De Department of Defense wil deze toestellen zelf in stukken snijden en naar het vliegtuigkerkhof of naar de sloop brengen. De meeste F-14’s die in musea stonden, zijn dan ook in beslag genomen.

Wie de vliegtuigen heeft gedumpt op deze plek is niet bekend. Volgens de man die het filmpje heeft geupload op YouTube is de Navy druk bezig om het mysterie op te lossen.

Bronnen: YouTube, Popular Mechanics  Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)