Win een stukje van ruimtetelescoop Hubble!

kijkmagazine

25 February 2015 11:00

Hubble Space Telescope

De organisatie achter de Hubble-telescoop looft een interessante prijs uit aan de maker van het beste Hubblefilmpje.

Hier moet toch het hart van elke ruimtevaartliefhebber sneller van gaan kloppen: rond het 25-jarig jubileum van de Hubble Space Telescope is een wedstrijd georganiseerd waarmee je een onderdeel van de beroemde kijker kunt winnen! Om precies te zijn: een deel van de zonnepanelen die de telescoop van 1990 tot 1993 van energie voorzagen, totdat ze werden vervangen.

Om zo’n geweldig conversation piece te winnen, moet je een filmpje maken waarin je uitlegt “hoe Hubble je heeft geïnspireerd”. Beetje zoetsappig dus, maar goed: gezien de prijs is het misschien toch de moeite waard om met tranen in je ogen te vertellen hoe onderstaand plaatje van de Pillars of Creation in de Adelaarsnevel je ertoe bracht iets te maken van je leven. Of zo.

Pillars of Creation door Hubble

Het filmpje mag maximaal drie minuten lang zijn. Daarbij hoef je op zich niet zelf in beeld te komen; je mag bijvoorbeeld ook over een zelfgeschreven gedicht pannen of een animatie maken.

Verder zijn er twee stukjes Hubble te vergeven. Een ervan gaat naar een inzender tussen 13 en 25 jaar oud (die dus geboren is terwijl Hubble het heelal in keek), een ervan naar een 25-plusser. Deze twee winnaars krijgen dan ook gelijk een ingelijste afdruk van een nog niet onthulde verjaardagsfoto gemaakt door de telescoop, gesigneerd door astronomen en astronauten die aan de Hubble hebben gewerkt.

Meedoen kan tot 12 maart, dus laat die camera niet al te lang meer in de kast liggen. Van 13 maart tot 1 april kun je stemmen op de inzendingen, waarna op 9 april de shortlist wordt gepubliceerd. Tot slot worden op 24 april de twee winnaars bekendgemaakt.

Interesse? Klik hier voor de instructies.

Bron: Spacetelescope.org

Beeld: M. Kornmesser/Hubble/ESA (header), NASA, ESA/Hubble and the Hubble Heritage Team (Pillars of Creation)


Meer Nieuws