Wubbo Ockels krijgt glossy en biografie

kijkmagazine

26 August 2010 16:00

’s Neerlands eerste astronaut, Wubbo Ockels, wordt in september dubbel in het zonnetje gezet: met een eenmalig tijdschrift én een biografie.

Het door HP/De Tijd gemaakte tijdschrift heet WUBBO en past dus in het rijtje van ‘celebritybladen’ als Linda., YOUP, Maarten!, enzovoort – maar dan natuurlijk met een wetenschappelijker en technischer smaakje. Aanleiding is het 25-jarig jubileum van Ockels vlucht met de spaceshuttle Challenger in 1985.

Aan het blad verlenen onder meer Victoria Koblenko, Rob Wijnberg, Youp van ’t Hek, Paul Witteman, Govert Schilling en Maarten van Rossem hun medewerking. WUBBO ligt vanaf 8 september 2010 in de winkel; alleen én als bundel met KIJK. (Het betreffende nummer van KIJK zal uiteraard ook los te koop zijn.)

Verder heeft Ockels dochter Gean een biografie geschreven over haar vader. De titel hiervan, De zeven levens van Wubbo Ockels, is een verwijzing naar het gegeven dat de voormalig astronaut en hoogleraar aan de TU Delft een aantal keren op het randje van de dood balanceerde. Onder meer kreeg hij te maken met een bijna fataal vliegtuigongeluk en een levensbedreigende ziekte.

De zeven levens van Wubbo Ockels (ISBN 978 90 351 3481 2) verschijnt op 14 september 2010 bij uitgeverij Bert Bakker en kost 18,95 euro. In KIJK 11/2009 is een korte bespreking te vinden; in WUBBO staat een voorpublicatie.

Bronnen: Audax Publishing

Beeld: Audax Publishing/Bert Bakker


Meer Nieuws