Zipperbot ritst voor jou

KIJK-redactie

10-02-2015 16:00:30

Geloof het of niet, maar de ritsende robot is in aantocht. Bekijk het filmpje.

Dat robotmakers vindingrijke personen zijn, is geen nieuws. We hebben immers al het een en ander aan robotcreaties de revue zien passeren. Maar het kan altijd gekker. De Personal Robots Group van het befaamde Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft nu een botje ontwikkeld dat jouw rits opent en sluit.

De ritsende robot luistert naar de toepasselijke naam ‘Zipperbot’. Deze kleine helper maakt het enorm eenvoudig om bijvoorbeeld je dikke winterjas dicht te ritsen en weer te openen wanneer je vingers half bevroren zijn. (Bekend probleem?) En een voordeel voor de dames: zonder hulp die rits op je rug dicht krijgen. Er zijn er ook serieuzere toepassingen van de Zipperbot te verzinnen. Wat dacht je van het automatisch open- en dichtritsen van beschermende pakken in het geval van een virusuitbraak of een chemische ramp?

Het model dat je in het filmpje kunt bewonderen, is nog in ontwerp en het is dus maar de vraag of bovenstaande applicaties werkelijkheid worden. Maar een leuk idee is het wel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Personal Robots Group/MIT, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis