Picture Perfect: gorilla door de scanner

Naomi Vreeburg

29 June 2020 08:59

gorilla

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: dierenartsen onderzoeken gorilla met de CT-scanner.

Makokou, een 34 jarige gorilla die verblijft in de Johannesburg Zoo (Zuid-Afrika), kampt sinds december met ademhalingsproblemen. Een medisch onderzoek heeft vervolgens uitgewezen dat ontstoken poliepen de neusholtes van de aap blokkeren. Een operatie is nodig om deze poliepen te verwijderen.

Maar voordat deze ingreep plaats kon vinden, moest Makokou eerst onder de CT-scanner. Dit om de groei van de poliepen te bepalen. Hiervoor werd de gorilla per helikopter van de dierentuin naar een dierenziekenhuis 53 kilometer verderop gebracht.

Lees ook:

Hiep hiep hoera!

Het moment in de CT-scanner, waarvan indrukwekkende plaatjes zijn geschoten, is goed verlopen en Makokou is veilig teruggebracht naar de Johannesburg Zoo. Hier kan hij binnenkort zijn 35ste verjaardag vieren. Op 9 juli is de 210 kilogram wegende gorilla namelijk jarig.

gorilla
gorilla

Bronnen: Livescience

Beeld: Adrian Tordiffe

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Foto's