Dit visje zwemt wel heul diep

Naomi Vreeburg

29-08-2017 08:59:49

visje

Japanse onderzoekers laten weten een vis op een diepte van maar liefst 8178 meter te hebben gefilmd.

Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen, maar de Marianentrog (in de Grote Oceaan) is maar liefst 11 kilometer diep. Als je honderd keer van de ene naar de andere kant van een voetbalveld rent, leg je deze afstand af. Het is stikdonker en steenkoud in de Marianentrog, maar toch voelen een aantal dieren er zich thuis.

Zo ook de slakdolf, een familie van de vissen in de orde van de schorpioenvisachtigen. En dit visje blijkt heel diep in de Marianentrog te kunnen voorkomen. Japanse onderzoekers hebben namelijk een exemplaar gefilmd op een diepte van maar liefst 8178 meter. Hiermee zou hij de vorige recordhouder, een vis die in april werd gefilmd op een diepte van 8152 meter, hebben verslagen.

Het Japanse team gebruikte een 4K camera voorzien van lokaas. 17 uur en 37 minuten nadat de camera was geplaatst op deze diepte, verscheen een slakdolf. En dat zag er zo uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: JAMSTEC, Gizmodo

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis