Dit lees je in KIJK 11/2022!

Laurien Onderwater

13 October 2022 07:00

KIJK 11/2022

De nieuwste editie van je favoriete wetenschapsblad ligt weer in de schappen. Met op de cover: wetenschap zoekt shortcuts door de ruimte.

Wormgaten niet realistisch? Zo makkelijk leggen sommigen zich daar niet bij neer. Behalve scenarioschrijvers van sciencefictionfilms zijn er wel degelijk natuurkundigen die onderzoeken onder welke omstandigheden deze tunnels door de ruimtetijd bereisbaar zijn.

Verder in dit nummer:

  • Insecten vormen een goed alternatief voor rund- en varkensvlees. Waarom eten we ze dan niet massaal? En wat kunnen we doen om iedereen toch over de streep te krijgen?
  • Precies een eeuw geleden greep Benito Mussolini de macht in Italië. Zijn heerschappij werd een ideaal voor heel wat dictators, waaronder Adolf Hitler.
  • Voordat je op de fiets stapt, check je vaak even een online weerradar. Met behulp van supercomputers en A.I. worden deze buienvoorspellers steeds betrouwbaarder.
  • We hebben ze allemaal: waarden. En toch handelen we er niet altijd naar. Waarom niet? Omgevingspsycholoog Thijs Bouman zoekt naar verklaringen.
  • Vorig jaar kondigde techmiljardair Mark Zuckerberg de metaverse aan, maar het blijft een wat vaag concept. Wij helderen het een en ander voor je op.

KIJK 11/2022 ligt tot en met 16 november in de winkel. De editie is ook hier te bestellen.


Meer Nieuws