Picture Perfect: groene draak in de lucht

Naomi Vreeburg

04-01-2021 09:00:00

aurora borealis

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: de winnende plaat van de Insight Astronomy Photographer of the Year-wedstrijd.

De Duitse Nicholas Roemmelt heeft twee ‘baantjes’: hij is tandarts en natuurfotograaf. En voor dat laatste beroep reist de bezige bij graag naar Noorwegen, met name om het noorderlicht voor zijn lens te krijgen. Hoewel Roemmelt de prachtige aurora borealis al een paar keer vastlegde, verscheen deze ‘dame in het groen’ nooit eerder voor zijn lens.

Lees ook: Spotters ontdekken nieuw soort noorderlicht

De fotograaf verwijst met die benaming naar de gedaante van een vrouw die zich openbaart in het poollicht. Tijdens zijn laatste trip naar het land, dook ze echter wel op – al hebben wij al onze fantasie nodig om in deze kleurenpracht een dame met een jurk te zien. De jury van de astronomiewedstrijd had daar klaarblijkelijk een stuk minder moeite mee en kende Roemmelt goud toe in de aurora-categorie.

aurora

Beeld: NICHOLAS ROEMMELT/2020 ASTRONOMY PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's