Alexa laat huiveringwekkende lach horen

Laurien Onderwater

2018-03-08 15:59:08

Amazon Alexa

De praatpaal van Amazon jaagt mensen de stuipen op het lijf. Waarom? Omdat ze soms out of nowhere een schrikwekkende lach laat horen.

Stel je het volgende scenario even voor: het is stil in huis, je ligt net in bed en bent nog even een boekje aan het lezen tot je opeens uit het niets een lachsalvo hoort. Jij was het niet, je eventuele partner ook niet, dus wie is er dan zo aan het brullen? Het is Alexa. Het overkwam onlangs een aantal eigenaren van Amazons praatpaal.

En die lach van Alexa klinkt zo:

Staan je haren al overeind? Bij mij in ieder geval wel.

We’re working on it

Twitter staat vol met berichten van Echo Dot-gebruikers die het griezelige ginnegappen van Alexa hebben gehoord, vaak ’s nachts. En iedereen vindt het even beangstigend.

Amazon heeft aangegeven op de hoogte te zijn van het probleem en is ermee bezig om het op te lossen. Volgens het bedrijf denkt Alexa onterecht dat ze het commando Alexa, laugh krijgt te horen, terwijl er in werkelijkheid helemaal niks wordt gezegd.

In sommige gevallen gaven gebruikers wel een bevel, namelijk om het licht aan te zetten. Maar als reactie kregen ze dan haar akelige lach te horen. En de lampen? Die zette ze nooit aan.

Alexa, stop alsjeblieft met lachen

Om dergelijke horror situaties te voorkomen, gaat Amazon het bevel veranderen in Alexa, can you laugh?, zodat de kans op een vals positieve reactie kleiner wordt. Ook zal Alexa’s respons op de vraag worden aangepast. In plaats van direct te beginnen met lachen, zal de praatpaal nu eerst reageren met Sure, I can laugh gevolgd door haar lach.

En als dit niet werkt dan maar een exorcist bellen?

Bronnen: Twitter, CNN

Lees ook:

KIJK 3/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys