Dronefotowedstrijd 2021: en de winnaars zijn…

Laurien Onderwater

24 August 2021 09:00

dronefotowedstrijd 2021

De redactieleden van de KIJK- en Columbus-dronefotowedstrijd hebben de winnende platen gekozen, en de stemmen zijn ook geteld.

Dit jaar mochten de redactieleden van de magazines KIJK en Columbus Travel zich weer buigen over de prachtige inzendingen van de dronefotowedstrijd. Een selectie maken was moeilijker dan ooit, want de kwaliteit van de dronefoto’s was hoog. Toch is het gelukt een top 3 samen te stellen. Daarnaast heeft de redactie van KIJK nog zeven favorieten gekozen die, net als de winnende platen, in KIJK 11/2021 worden gepubliceerd.

Wat waren de prijzen ook alweer?

  • Eerste prijs: DJI Mini 2 Fly More Combo t.w.v. € 549
  • Tweede prijs: trein- of autoreis van srprs.me t.w.v. € 250
  • Derde prijs: cadeaubon van Coolblue t.w.v. € 250
  • Vierde t/m tiende prijs: leespakket van Columbus Travel of KIJK
  • De tien beste inzendingen worden bovendien gepubliceerd in KIJK

Jurywinnaars

Eerste prijs

De redacties waren het er unaniem over eens: de eerste prijs gaat naar Aram Valken met deze prachtplaat van deze krater. De foto is geschoten op het eiland São Miguel dat onderdeel is van de Azoren-archipel. Op het eerste gezicht is het net alsof je naar het oog van een tropische vogel kijkt en dat vond de jury erg origineel. Aram is dan ook de terechte winnaar van de DJI Mini 2 Fly More Combo t.w.v. € 549!

dronefotowedstrijd 2021
© Aram Valken

Tweede prijs

De tweede prijs, trein- of autoreis van srprs.me t.w.v. € 250, heeft Ricardo Manno verdiend met deze zeer originele dronefoto van drie mannen die aan het werk zijn in een windturbine.

dronefotowedstrijd 2021
© Ricardo Manno

Derde prijs

Tot slot gaat de derde prijs, een cadeaubon van Coolblue t.w.v. € 250, naar Saranda Hofstra. De dronefotografe legde de zoutvelden in Gruissan (Frankrijk) vast, net op het moment dat er een hoop meeuwen boven vlogen.

dronefotowedstrijd 2021
© Saranda Hofstra

Publieksfavoriet

Met 301 stemmen is de dronefoto van Marion publieksfavoriet. Marion legde het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein in Beieren op spectaculaire wijze vast.

dronefotowedstrijd 2021
© Marion Stoffels

KIJK’s favorieten

Deze fotografen grepen met hun droneplaat net naast de prijzen, maar verdienen een eervolle vermelding – zowel op onze website als in KIJK 11/2021.

Deze tien foto’s komen ook in de elfde editie van KIJK te staan die 12 oktober bij abonnees op de deurmat valt en vanaf 14 oktober in de schappen ligt.

Openingsfoto: Max Terwindt, winnaar van de dronefotowedstrijd 2020


Meer Nieuws