Klok geeft tijd op prachtige wijze weer

Naomi Vreeburg

21-12-2016 13:00:43

etch klok

De Etch klok ziet er simpel uit, maar er zit een origineel mechanisme achter.

Wanneer iets in steen is gebeiteld, wil dat meestal zeggen dat iets permanent is. Maar hoewel de tijd in deze klok lijkt gebeiteld – een behoorlijk fraai gezicht als je het ons vraagt – verandert hij gewoon per minuut. Het Zwitserse bedrijf 42foundry lanceerde deze zogenoemde Etch klok onlangs.

Elastisch membraan

Maar hoe werkt hij? Daar doet 42foundry nogal vaag over. Wel geeft het bedrijf prijs dat de klok functioneert met behulp van een elastisch membraan. Op Gizmodo wordt gesuggereerd dat een kleine pomp een vacuüm creëert waardoor het elastisch membraan in het materiaal wordt ‘gezogen’. Op deze manier zouden de cijfers verschijnen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Niet alleen het design van de klok is om over naar huis te schrijven. De tijd van de Etch klok kun je instellen met behulp van een app. Ook kun je de klok opdracht geven om alleen de tijd te laten zien wanneer hij lawaai in de kamer hoort. Zo bespaar je energie.

Duur

De klok is overigens niet goedkoop. Je legt er 1300 dollar (omgerekend 1250 euro) voor neer. Dus als cadeautje onder de kerstboom is het wellicht iets te veel van het goede.

Bron: EtchclockGizmodoPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes