F-22: een balletdanser van 20.000 kilo

André Kesseler

17 November 2020 09:00

F-22 Raptor

Boven Alaska laat een Raptor van de Amerikaanse luchtmacht zien wat ie kan. En dat in oogstrelend 4K.

Heel af en toe, als we op deze website of in het blad zelf melding maken van een nieuw wapensysteem, krijgen we een mailtje van een lezer die het daar niet mee eens is. Hij of zij vindt dan dat we met zo’n bericht geweld verheerlijken. En zo’n mening is prima. Sterker nog, we zijn het er mee eens dat het verheerlijken van geweld nooit een goed idee is.

Bij KIJK, zo mailen we dan terug, zouden we ook liever in een wereld leven waarin wapens overbodig zijn, maar de werkelijkheid leert ons iedere dag anders. En aangezien er achter al die wapensystemen heel veel moderne techniek zit, vinden we dat we onze lezers daarvan op de hoogte moeten stellen. 

Lees ook:

Raptor in actie

Dit filmpje van een F-22 Raptor, die met demovlieger Joshua ‘Cabo’ Gunderson aan de stuurknuppel de lucht in ging, is zo’n voorbeeld van indrukwekkende techniek. Wat ons betreft hoeft geen van de 187 Raptors ooit op een slagveld in actie te komen. Als er om de zoveel tijd maar even eentje de lucht in mag om te laten zien wat mensenhanden kunnen bouwen… en besturen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes