Filmpje: Soe-35-straaljager haalt bizarre stunts uit

Laurien Onderwater

21-07-2017 16:00:33

Soe-35-straaljager

Deze Russische straaljager haalde afgelopen week flink wat capriolen uit op luchtshow MAKS-2017 en dat is, lucky for us, vastgelegd op beeld.

De Amerikaanse F-22 mag qua gevechtsvliegtuig dan wel de top of the bill zijn, maar deze Russische vlieger in de Soechoj kan er ook wat van. Dat laat hij maar al te graag zien tijdens de tweejaarlijkse luchtshow MAKS-2017 in zijn thuisland. Bekijk het filmpje en aanschouw zelf de stunts die de Soe-35-straaljager uithaalde:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Cobrastunt

Zo zien we de straaljager op 1:56 minuten de bekende Pugachev’s Cobra uitvoeren, waarbij het vliegtuig met een gematigde snelheid plotseling de neus voor korte tijd verticaal brengt en zelfs iets naar achter kantelt, voordat hij weer teruggaat naar zijn normale positie. Tof!

Bronnen: Popular Mechanics, The Drive

Beeld: Alex Beltyukov / CC BY-SA 3.0

Bekijk ook: Hogesnelheidstrein gaat strijd aan met straaljager

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes