Maker Monday: freeze gun versus vlammenwerper

kijkmagazine

08-08-2016 09:00:58

Freeze ray versus vlammenwerper

Elke maandag is het Maker Monday op onze site. Deze keer: TheBackyardScientist gaat met een thermoskan vol vloeibare stikstof een vlammenwerper te lijf.

Spelen met vloeibare stikstof: altijd leuk. Dat vindt blijkbaar ook YouTube-fenomeen TheBackyardScientist, die een squirt gun maakte waarmee je het spul gemakkelijk in de rondte kunt spuiten.

Heel ingewikkeld is dat niet, vertelt de vlogger in onderstaand filmpje. “Het is een roestvrij stalen thermoskan die ik vul met vloeibaar stikstof. De druk die ontstaat als de stikstof in gas verandert, zorgt ervoor dat het naar buiten komt.” Daar zorgt het koude gas voor een wolk waterdamp die je wel een meter of zes van je af kunt stuwen.

Prangende vragen

Vervolgens gebruikt TheBackyardScientist zijn vinding om een paar prangende vragen te beantwoorden. Kun je bij warm weer je vriendin afkoelen met zo’n thermosfles gevuld met vloeibaar stikstof? Kun je er bloemen mee bevriezen zodat je ze vervolgens stuk kunt slaan? Kun je er een brandende laptop mee blussen?

En, de allerbelangrijkste (zeker voor fans van The X-Men): als je deze freeze gun richt op een vlammenwerper… Welk wapen wint er dan?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: TheBackyardScientist/YouTube, SploidPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws