Gegevens van stalkerforum Kiwi Farms zelf gehackt

KIJK-redactie

22 September 2022 14:00

Kiwi Farms gehackt

Boontje komt om zijn loontje. Kiwi Farms, een forum dat vooral wordt ingezet om gegevens van slachtoffers openbaar te maken zodat gebruikers hen kunnen stalken, is nu zelf gehackt.

Zoals je in KIJK 10/2021 kunt lezen, is het wereldwijde web allang niet meer de vrijplaats die het eens was. Grote bedrijven houden je er in de gaten, persoonsgegevens vliegen er voor een prikkie over de toonbank en cyberhufters kunnen er ongestoord je leven verzieken. Kiwi Farms valt in die laatste categorie. Het online platform staat bekend als stalkerforum, omdat het wordt ingezet om data van slachtoffers openbaar te maken zodat gebruikers hen kunnen lastigvallen. Maar nu zijn gegevens van het forum zelf gelekt.

Lees ook:

Kiwi Farms gecanceld

Bij de aanval zijn mogelijk accounts van alle gebruikers gelekt, schrijft eigenaar Joshua ‘Null’ Moon op de site. Moon meldt dat iemand waarschijnlijk toegang tot de admin-accounts kreeg via session hijacking. Hierbij neemt een aanvaller authenticatietokens voor een site over, nadat een gebruiker of admin die ingeeft voor tweestapsverificatie.

In zijn bericht op de website van Kiwi Farms lijkt Moon vooral medelijden met zichzelf te hebben, iets wat op sarcastische reacties van internetgebruikers kan rekenen. Kiwi Farms staat namelijk bekend als stalkerforum. Bezoekers gebruiken het om mensen- en dan vooral vrouwen, transgenders en LGBTQIA+-persoonlijkheden – te ‘doxxen‘: hun gegevens worden online gegooid zodat forumgebruikers hen kunnen lastigvallen. Het cyberpesten heeft Kiwi Farms in verband gebracht met ten minste drie zelfdodingen.

Twitch-streamer Keffals begon vorige maand met een campagne tegen Kiwi Farms, nadat de site was gebruikt om een politieteam naar haar deur te sturen (een vorm van ‘swatting’). Die campagne zorgde er onder meer voor dat de site niet langer beschermd wordt door serviceprovider CloudFlare. XenForo, de forumsoftware die bij deze aanval omzeild werd, blokkeerde Kiwi Farms vorig jaar al als klant.

Dit artikel is van onze partner Data News.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws