Hacker haalt inspiratie uit speelgoedtrend

Naomi Vreeburg

2020-01-29 10:59:00

klok

Veranderende glitterpailletten geven de tijd weer op de klok van architect Ekaggrat Singh Kalsi. Bekijk het bevredigende filmpje.

Mijn nichtje van vijf jaar kun je niet blijer maken dan met een kussen bedekt met lovertjes. Een ‘sequin’-kussen is bedekt met glitterpailletten die je van positie kunt veranderen door erover te wrijven. Afhankelijk van de kant waarop je de pailletten beweegt, verschijnt er een bepaalde afbeelding.

Afbeeldingsresultaat voor sequin pillow gif

Hoewel het kinderspeelgoed is, moet ik bekennen dat ik ook nog weleens naar zulke kussens reik om eroverheen te wrijven. De nieuwe creatie van Ekaggrat Singh Kalsi kan ik dan ook wel waarderen. Met behulp van een Arduino heeft deze Indische architect en ‘hack-ster’ namelijk een lovertjesklok gemaakt; veranderende pailletten geven de tijd weer.

Lees ook:

Onhandige klok

Toegegeven: het is een behoorlijk onhandige klok. Hij doet er namelijk vier minuten over om de pailletten in de juiste compositie te brengen. Met andere woorden: de klok loopt standaard vier minuten achter. Nutteloos? Eigenlijk wel. Bevredigend om naar te kijken? Absoluut:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voor wie zelf zo’n kussen wil maken, heeft Ekaggrat aardig wat informatie gedeeld op Hackster.io. Met een 3D-printer, Arduino en soldeerbout kom je al een heel eind. En je hebt natuurlijk glitterpailletten nodig, maar die kun je eventueel van een kussen slopen.

Bronnen: Gizmodo, Hackster.io

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys