Gigantische robot gaat aan de wandel

Naomi Vreeburg

24 July 2020 14:59

robot

Ondanks de coronacrisis zal deze 18 meter hoge robot in oktober zijn debuut maken in Japan.

De gigantische Gundam is een ware ster. Deze fictieve robot schittert in zo’n vijftig televisieseries en films sinds het jaar 1979. Ook verschijnt hij in veel videogames en manga. En nog dit jaar zal het grote publiek kennis kunnen maken met een levensgrote Gundam. Vanaf oktober wordt deze 18 meter hoge robot namelijk tentoongesteld in de Gundam Factory Yokohama, dat ten zuiden van Tokio ligt.

Lees ook:

De Japanners werken al sinds januari in de fabriek aan het gevaarte. Eerder deze maand verscheen onderstaand filmpje van de vooruitgang. Hierop is te zien dat de robot zijn been omhoogtilt en weer laat zakken, en zijn massieve torso roteert.

Standbeeld

Gundam mist hier nog wel één ding: zijn hoofd. Wanneer dat op zijn romp zit, weegt de robot ongeveer 25 ton. Dat is nog weinig als je je bedenkt hoe zwaar de gigant had kunnen zijn. Het team, onder leiding van ingenieur Jun Narita, heeft goed nagedacht over lichte materialen en motors om het gewicht binnen de perken te houden.  

Overigens kwam recent ook nog in het nieuws dat Gundam een 18 meter hoog standbeeld zal krijgen in Shanghai, China. Dit eerbetoon aan het blikken personage zal in 2021 verrijzen. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal deze versie van Gundam het niet op een lopen zetten.

Bronnen: Popular Mechanics, Hypebeast

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes