KIJK Tipt: Twaalf bytes

Laurien Onderwater

08 December 2021 09:00

Twaalf Bytes

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Jeep Sensation!

jeep sensation

De Jeep staat voor veel mensen symbool voor de bevrijding van Europa. Hij rijdt al sinds WO II rond en is daarmee een uniek voertuig om de geschiedenis aan af te lezen.

T/m 21 mei 2022 in Oorlogsmuseum Overloon

Twaalf bytes

twaalf bytes

Jeanette Winterson heeft jarenlang over kunstmatige intelligentie geschreven. Nu zijn twaalf van haar essays gebundeld. Samen met haar denk je na over de gevolgen van kunstmatige intelligentie voor politiek, religie, wetenschap en nog veel meer.

Uitgeverij Atlas Contact

Memobottle

memobottle

Trouwe Tech-Toys-lezers denken hierboven misschien een hippe memorecorder te herkennen. Of een bizar blaasinstrument met verstopte elektronica. Een telefoonoplader voor onderwegmensen. Of een aansteker met Bluetooth en gezichtsherkenning. Maar nee. De Memobottle is gewoon een kekke roestvaststalen fles, voor één liter water, met een plat design dat makkelijk in je rugzak past – zonder verdere snufjes of slokjes. Maar trouwe Tech-Toys-lezers weten ook: daar haal je bij de crowdfundwebsite Kickstarter zomaar 500.000 dollar mee op.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 12/2021.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt