KIJK tipt: tentoonstelling BrAInpower in Leiden

KIJK-redactie

26 October 2022 09:00

brainpower

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

BrAInpower

Deze tentoonstelling van Rijksmuseum Boerhaave, in Leiden, laat zien waar kunstmatige intelligentie met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten. Tot en met 5 maart 2023 te bezoeken.

Rijksmuseum Boerhaave

Mooifoon

Mooie telefoon. Dat is wellicht het eerste wat je denkt bij de Phone (1), de eerste telefoon van het Britse bedrijf Nothing. Het Androidtoestel wist behoorlijk wat hype voor zichzelf te creëren. Grotendeels was die te danken aan de transparante achterkant, uitgerust met kekke ledlampjes die je bijvoorbeeld laten zien wanneer er een berichtje binnenkomt of wie je probeert te bellen. Met een prijs van nog geen 500 euro moet je qua specs niet het allerbeste verwachten, maar het is zeker een móóie telefoon.

Check nl.nothing.tech

Multi-speaker

De Audiocase haalde binnen één dag ruim drie keer het beoogde crowdfund-bedrag binnen. Niet gek, want de Deense bedenkers beloven dat het een ultieme alles-in-één lawaaimaker gaat worden. De draagbare box functioneert immers als een gewone Bluetoothspeaker, als een instrumentversterker, als een PA-systeem en als een karaoke-machine – én kan al die dingen zelfs tegelijk doen. Ja, daarmee is het makkelijk scoren natuurlijk. Op feestjes én op Kickstarter.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 11/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt