KIJK Tipt: duurzaam horloge van Casio

KIJK-redactie

29 June 2022 09:00

Casio horloge

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Ice Age Flevoland

Ice Age Flevoland

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal over het dierenleven in de ijstijd en het leven van de neanderthalers in Flevoland. Te bezoeken tot en met 16 juni 2022 in het museum Batavialand.

Te zien in Batavialand

Streamer microfoon

Seiren BT microfoon

De Seiren BT is gemaakt voor in-real-life-streamers die werken vanaf hun smartphone. Ze clippen de kleine bluetoothmicrofoon op hun kleding en zijn klaar om hun tripjes naar de supermarkt te broadcasten. Het machientje is draadloos, dus content creators kunnen hun telefoon makkelijk op een selfiestick monteren, zonder zorgen over verdraaide kabels of andere rompslomp. Bovendien filtert de Seiren BT achtergrondlawaai weg, babbelt hij rechtstreeks met streaming-apps, en kun je hem als deurstopper gebruiken.

Streamers stromen naar www.razer.com

Groen horloge

Casio groen horloge

Een groen horloge. De PRW-61Y-3ER is namelijk Casio’s eerste polsklokje gemaakt van biomassakunststoffen (afgeleid van ricinuszaden, maïs en andere grondstoffen). Het gadgetsieraad (verder onder meer voorzien van een digitaal kompas, een barometer, een thermometer en natuurlijk een klok) wordt bovendien verpakt in gerecycled papier. Ideaal dus voor wandelaars die graag planten en insecten en vogeleitjes plattrappen, maar het milieu wel heel belangrijk vinden.

Specs op www.casio-europe.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in de zomereditie van KIJK.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 










Meer KIJK tipt