KIJK Tipt: De muzikale mens

KIJK-redactie

23-06-2021 09:00:00

muzikale mens

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Het leven van dingen

Socioloog en journalist Warna Oosterbaan onderzoekt wat spullen voor ons leven betekenen. Van huishoudelijke apparatuur tot verkeersborden: na het lezen van dit boek kijk je heel anders naar de dingen om je heen.

Uitgeverij Atlas Contact

Finger Dance Machine

Dikke duim! De Finger Dance Machine is een verkleinde uitvoering van de ouderwetse dansmatmachines, die je misschien kent uit speelhallen of internetfilmpjes. Je speelt een liedje via de bijbehorende app, je laat je vingertoppen ritmisch op de juiste knoppen dansen, je haalt de hoogste score, en je verpest de vriendschap met je tegenspeler. Een ideale manier om te ontspannen na een lange dag van toetsenbordtikken en WhatsApp-berichten schrijven.

Verkrijgbaar via www.firebox.com

De muzikale mens

In dit boek schrijft musicoloog Michael Spitzer over alle facetten van het fenomeen muziek. Van de evolutiegeschiedenis ervan tot de rol die muziek voor mensen én andere dieren speelt.

Uitgever Spectrum

Deze en nog meer boeken en gadgets staan ook in het dikke zommernummer van KIJK.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?