KIJK Tipt: design-laadpalen

KIJK-redactie

15 February 2023 09:00

laadpalen

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Prachtpaal

Heb je net je organen verkocht voor een mooie elektrische auto, moet je vervolgens je oprit vernachelen met zo’n afgrijselijk lelijke laadpaal. Dat slaat natuurlijk nergens op. Zoiets dacht ook de Belgische start-up Veton, en daarom werden de Veton One en de Veton Two ontworpen. Het zijn design-laadpalen, met goudglanslaagjes en led-licht en allerlei kekke trendkleurtjes – én uiteraard gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en staal en natuursteen en marmer. Mooi en duurzaam, zodat je laadpaal niet meer voor paal staat.

Zie ook www.veton.be

Plaatjesmaker

Dit is de Sony Alpha 7RV. Dat is: een spiegelloze camera met verwisselbare lens, met een resolutie van 61 MP, met 8K-videomogelijkheden, met effectieve 8-stops-beeldstabilisatie, met transmissiefuncties op hoge snelheid, met een soepele workflow-integratie, met een nieuwe generatie AF mét geavanceerde objectherkenning (dankzij een AI-chip), met continue real-time tracking, met direct manual focus én focus bracketing, met pixel shift multi shooting, en met nog veel meer dingen waar we eigenlijk niets van begrijpen.

Oneindig meer specs op www.sony.nl

De geschiedenis van het heelal in 21 sterren (en 3 bedriegers)

Aan de hand van 21 sterren en drie ‘bedriegers’ beschrijft sterrenkundige Giles Sparrow de geschiedenis van het heelal, van het ontstaan tot de meest recente ontdekkingen en inzichten.

Lees meer op de site van Fontaine Uitgevers

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws