KIJK Tipt: F-16: 50 jaar fast forward

KIJK-redactie

24 August 2022 09:00

F-16 fast forward

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

50 jaar fast forward

F16 fast forward

Tot en met 1 september 2023 kun je in het Nationaal Militair Museum de tentoonstelling F16: 50 jaar fast forward bezoeken. Hierin speelt de F-16 Fightning Falcon, het iconische vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, de hoofdrol. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de oorsprong, de ontwikkeling, de techniek, de missies, de uitrusting en de belevenissen van de vliegers.

Meer info

DDD-gamer

Acer laptop

Een stereoscopische 3D-game-ervaring zonder speciale bril. Dat belooft de Predator Helios 300 SpatialLabs Edition. Dit dankzij een nieuwe app, een eyetrackingoplossing, een stereoscopisch 3D-display en renderingtechnologieën in real time. De laptop ondersteunt bij levering meteen zo’n vijftig videospelletjes, maar de belofte is dat er nog meer games bij komen. Kost je ruim 3000 euro, maar dan heb je dus wel een stereoscopische 3D-game-ervaring zonder speciale bril.

Surf op je oude laptop naar www.acer.nl

Lichtklikker

Razer muis

Een lichtgewicht muis voor zwaargewicht gamers. Nou ja, dat grapje werkt niet helemáál, maar je snapt het punt: de Viper V2 Pro is een lichte computerklikker voor serieuze computerklikkeraars. Met een optische sensor die een resolution accuracy van 99,8 procent belooft, met verbeterde knoppen die tot 90 miljoen drukjes aan kunnen, en met functies als smart tracking, motion sync en asymmetric cut-off snappen wij in elk geval niet dat het ding slechts 58 gram weegt.

Klik naar www.razer.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt