KIJK Tipt: ministudio Verselab

KIJK-redactie

17-03-2021 09:00:00

Verselab

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Verselab

Verselab

De Verselab van Roland is een draagbare muziekstudio. Via een XLR-microfoon-input kun je zangpartijen opnemen (en tweaken met auto-pitch, harmonizer en meer); met de stepsequencer en 4×4-padmatrix kun je drumtracks, baslijnen en melodietjes toevoegen; met songsjablonen, patroongeneratoren en tal van mix- en masteringeffecten kun je daar liedjes van bouwen; en met het ding als geheel kun je echt súperinteressant doen bij vrienden en familie.

Via www.roland.com

De codekraker

De codekraker

Een boek over biochemicus Jennifer Doudna, die in 2020 de Nobelprijs voor scheikunde kreeg voor haar baanbrekende uitvinding CRISPR, waarmee het menselijk DNA kan worden aangepast.

Boek uitgegeven door Spectrum.

Spin 512

Acer Spin 512

Scholieren zijn smerig. Dat zeggen wij niet, dat zegt Acer. De Spin 512 is namelijk speciaal gericht op het onderwijs – maar dat betekent niet dat hij tjokvol educatieve apps of spiekprogramma’s zit. Nee. In plaats daarvan heeft deze Chromebook een morsbestendig toetsenbord (met een gootsysteem dat 330 milliliter aan vloeistof wegvoert), een antimicrobiële coating (die toetsenbord, touchpad en handsteun beschermt tegen gorigheid) en een aanraakscherm van speciaal Gorilla Glass (dat bestand is tegen de ophoping van geuren en vlekken veroorzaakt door micro-organismen). Want scholieren… zijn smerig.

Site: www.acer.com

Deze en nog meer gadgets en boeken staan ook in KIJK 4/2021.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws