KIJK Tipt: Moonwalkers

KIJK-redactie

21 December 2022 09:00

Moonwalkers

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Buiten adem

buiten adem

Dit boek van de Amerikaanse wetenschapsjournalist David Quammen neemt je mee in de verwoede internationale inspanningen om het coronavirus te begrijpen en onder controle te krijgen.

Uitgeverij Atlas Contact

Kekset

gaming headset

De G735 Wireless Gaming Headset wil genderinclusief zijn in plaats van genderuitsluitend. Volgens Logitech G is de Bluetooth-koptelefoon namelijk ontworpen op basis van de feedback van vrouwelijke gamers uit de hele community, en tot leven gebracht door een team van voornamelijk vrouwelijke innovatie-, ontwerp-, techniek- en marketingleiders. De bedoeling is dat het toestel tegemoetkomt aan de wensen en behoeften van een ondervertegenwoordigd segment gamers én dat de toekomst van gaming opnieuw vorm krijgt met een nadrukkelijkere vertegenwoordiging. O ja, en hij heeft allerlei kekke kleurtjes.

Kost ongeveer 230 euro via www.logitechg.com

Moonwalkers

Moonwalkers

Een kleine stap voor een mens, maar wat een snelle! De Moonwalkers afficheren zichzelf als de snelste schoenen ter wereld. En misschien is dat nog wel terecht ook. Het zijn namelijk een soort rolschaatsen-met-een-motor, die je eenvoudig onder je gewone schoenen kunt klemmen – en als je dat gedaan hebt, dan kun je wandelen op rénsnelheid. Veel mensen lopen daar kennelijk warm voor, want op crowdfundwebsite Kickstarter werden er tonnen mee binnengehaald… in een heel rap tempo.

Haast je naar www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 1/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws