KIJK Tipt: muis met speciale duim-houder

KIJK-redactie

10 May 2023 09:00

Alienware Wireless Gaming muis AW620M

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een computermuis met een asymmetrisch ontwerp.

Dikke duim?

Alienware Wireless Gaming muis AW620M

Lekker lang gamen. Dat kan met de Alienware Wireless Gaming Mouse AW620M. De computerklikker heeft namelijk een asymmetrisch ontwerp, met een speciale duim-houder waarop je dikste vinger kan rusten – en daardoor kun je het beter volhouden. Linkshandige spelers kunnen het trouwens lekker uitzoeken, want de muis is speciaal ontworpen met righthanded gamers in mind. Over dikke vingers gesproken…

Klik naar dell.com

Groen!

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2 laptop

Het milieu is belangrijk. Dat zegt Lenovo althans in een persbericht. Daarom steekt de Chinese technologiereus duizenden uren in groene research. Het resultaat daarvan is dat er bijvoorbeeld meer sustainable aviation fuel wordt gebruikt bij de verschepingen, dat de fabrieken vaker worden aangezwengeld met renewable energy, en dat de productieprocessen meer energy efficient worden ingericht. O ja, en de buitenkant van deze ThinkPad Z13 Gen 2 is deels gemaakt van hergebruikte plantenvezels uit boerderijen.

Een beter milieu begint bij je laptop. En op lenovo.com

Onvoorstelbaar

Microscopische afbeelding van microben

In deze tentoonstelling, tot en met 7 januari 2024 te bezoeken, brengt Rijksmuseum Boerhaave te Leiden de bezoeker zo dicht mogelijk bij microscoopmaker Antoni van Leeuwenhoek. Wat ontdekte hij? En waarom was dat zo bijzonder?

Meer info op rijksmuseumboerhaave.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt