KIJK Tipt: Spleash, de hightech hondenriem

KIJK-redactie

26-05-2021 09:00:00

Spleash waterriem

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

De geuren van de wereld

Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Spleash

De Spleash is een hondenriem met ingebouwd waterreservoir, watersproeier en waterdrinkbakje. Veel meer hoeft er eigenlijk niet over gezegd te worden. Als je vlooienbal dorstig wordt tijdens een lange wandeling, dan klap je het genoemde waterdrinkbakje open, druk je op de genoemde watersproeier, en vul je vanuit het genoemde waterreservoir het nu al tweemaal genoemde waterdrinkbakje – en lieve Woeffie kan een slokje drinken. Veel meer hoeft er écht niet over gezegd te worden.

Koop! Op www.spleash.com

Gronings goud

In dit boek volgen we Wendelmoet Boersema op haar tocht langs Groningse akkers en Siberische gasvelden. Onder andere aan de hand van interviews vertelt ze het verhaal van het vaderlandse aardgas.

Ambo|Anthos Uitgevers.

Deze en nog meer boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2021.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws