Snelle Rubiks kubus, LEGO-sneakers en ‘schone’ muis

KIJK-redactie

17-12-2020 11:00:00

muis lego-sneakers

Adidas-LEGO-sneakers, een stofbestendig muis en een vliegensvlugge Rubiks kubus: een selectie van de gadgets die we bespreken in de nieuwe editie van KIJK.

Vlugpuzzel

Rubiks kubus

Snel, sneller, snelst. Dat is het idee achter de Rubik’s Magnetic Speed Cube. Inderdaad: de klassieke puzzelkubus, maar dan geoptimaliseerd voor vliegensvlugge vingerdraaiers. Het speelgoedje is geolied voor soepele bewegingen; de ouderwetse stickers op de vlakjes zijn vervangen door gekleurde tegeltjes met een betere grip; en het apparaat is uitgerust met magneetjes die de mechanieken strak in hun plaats helpen springen. Oftewel: nooit eerder kon je de puzzel zo snel níét oplossen.

Snel naar www.rubiks.com

Kuismuis

draadloze muis

Bureaus zijn gore plekken. Daarom heeft SteelSeries zijn nieuwe Aerox 3 Wireless laten voldoen aan de IP54-voorwaarden. Dat betekent dat deze draadloze computermuis ‘stofbestendig en plensdicht’ is – en dus prima kan dealen met de omgevallen energiedrankjes, stofwolken en chipsbrokken op je werktafel. De klikmachine heeft ook een nieuwe TrueMove-sensor, zo’n 200 uur aan batterij en knap ontwerp dat slechts 66 gram weegt. Maar je hoeft dus vooral wat minder op te ruimen.

Klik naar www.steelseries.com

Blokschoen

LEGO-sneakers

Schoenen met LEGO. Moeten we daar echt nog meer over zeggen? Natuurlijk is het leuk om te weten dat de Deense blokjesbouwer voor deze aangepaste ZX8000-sneaker samenwerkte met schoenenmaker Adidas. Of dat het gaat om een multicolor mesh en een synthetic suede upper met een rubber outsole. Maar echt belangrijk is dat allemaal niet. Wel belangrijk: schoenen met LEGO.

Stap naar www.lego.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws