Mario Kart maakt huiskamer onveilig

Naomi Vreeburg

04 September 2020 12:00

Mario Kart

De immens populaire Nintendo-game Mario Kart speel je binnenkort met een op afstand bestuurbaar karretje.

Sorry als je je nu oud voelt, maar Nintendo viert de 35ste verjaardag van het spel Super Mario Bros. Niet door de kaarsjes op een taart uit te blazen, maar door allerlei nieuwe Mario-games aan te kondigen. Eén daarvan is Mario Kart Live Home Circuit, waarbij je met een fysieke mini-kart door de (woon)kamer scheurt.

Lees ook:

Circuit met poortjes

Voor wie flink onder een steen heeft geleefd en Mario Kart niet kent: in deze game rijd je een race met onder meer de karakters Mario, Luigi of Yoshi en dwarsboom je je medespelers door ze te laten uitglijden over bananenschillen of door schildpadschilden op ze af te vuren.

Hoewel je medespelers bij de nieuwste versie van Mario Kart niet echt een schildpadschild op hun knar krijgen, komt de game dus wel met een op afstand bestuurbaar karretje met ingebouwde camera dat je bestuurt met een Nintendo Switch-console. Door speciale poortjes in je kamer neer te zetten, creëer je een eigen circuit.

Op het scherm van de Nintendo Switch zien spelers vervolgens het parcours dat in de kamer is uitgestippeld. Uiteraard kun je ook muntjes en andere virtuele objecten op de weg vinden. Bovendien krijgt je fysieke mini-kart een snelheidsboost als je een paddenstoel oppikt.  

Impressie

Het spel komt halverwege oktober op de markt en kun je spelen met maximaal vier personen. Het zal 99 euro gaan kosten. Bekijk de trailer hieronder om te bepalen of je de nieuwe Mario Kart-game het geld waard vindt:

Bronnen: The Verge, RTL Nieuws

Beeld: Nintendo

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes