Musk onthult filmpje van ‘testslede’ voor zijn tunnel

Laurien Onderwater

16-05-2017 16:00:00

tunnel

De ondergrondse tunnel van Elon Musk is een stapje dichterbij gekomen met deze test run. Bekijk hier het filmpje.

Twee weken geleden schreven we over de ondergrondse tunnel die Musk zo graag werkelijkheid ziet worden. Met die tunnels wil hij grote steden voorzien van een ondergronds netwerk, waarbij mensen razendsnel van A naar B reizen en dus niet meer urenlang in de file hoeven te staan.

Haast

Dat Musk er graag vaart achter zet, blijkt wel uit een filmpje dat hij onlangs plaatste. Hierin is te zien hoe een test run werd uitgevoerd met platforms – een soort sledes – waarop uiteindelijk de auto’s moeten komen te staan. We waarschuwen je wel, want je kunt misschien een tikkeltje misselijk worden van het filmpje.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De platforms bereiken een snelheid van maar liefst 200 kilometer per uur en stoppen dan abrupt. Met deze hoge snelheid zou je met zo’n 23 minuten van hartje Rotterdam in Amsterdam centrum zijn. Naast het filmpje liet Musk ook twee foto’s zien die het tunnelbouwproces weergeven.

Nu Musk er zo’n haast mee lijkt te hebben (hij kreeg het idee rond Kerst en is nu al bezig met tests) zijn wij extra benieuwd naar wat zijn volgende zet zal zijn.

Bronnen: Elon Musk, Gizmodo

Beeld: Elon MuskPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes