Musk slaat slaatje uit fout

Naomi Vreeburg

15 January 2020 09:46

cybertruck

De gebroken ruit van de ‘onverwoestbare’ Tesla Cybertruck prijkt nu op een T-shirt.

Eind vorig jaar zorgde de presentatie van de Tesla Cybertruck, een Blade Runner-achtig voertuig, voor pijnlijke beelden. Franz von Holzhausen, hoofdontwerper van Tesla, werd op het podium geroepen om de onverwoestbare pick-up truck eens goed op de proef te stellen. Allereerst bewerkte hij de auto met een voorhamer; geen krasje te zien. Toen Von Holzhausen vervolgens een stalen kogel tegen de kogelwerende ramen roste, bleken de ruiten toch niet zo kogelwerend te zijn…

Cybertruck Bulletproof Tee

Een fikse ster in het raam was het gevolg van de klap. En de exacte vorm van deze barst, kun je nu terugvinden op een T-shirt in de webwinkel van Tesla. Voor 45 dollar (omgerekend zo’n 40 euro) haal je het kledingstuk met de naam ‘Cybertruck Bulletproof Tee’ in huis. Het PR-team van Elon Musk tovert zo een blamage om tot keiharde pegels.

Voor als het T-shirt, net als de vlammenwerper van Musk, binnen no-time is uitverkocht: in de webshop vind je ook nog een minder opzichtige hoodie met het logo van Cybertruck erop afgebeeld.

Aankondiging

De Tesla-baas gelooft overigens nog altijd in de sterkte van zijn Cybertruck. Volgens Musk waren de gebarsten ramen een kwestie van volgorde. Von Holzhausen had eerst de stalen bal tegen de ramen moeten gooien en daarna pas met de voorhamer op de deuren moeten rammen. Door die klappen ontstonden er volgens Musk barstjes in de onderkant van de kogelwerende ruiten die vervolgens verder scheurden toen de kogel ertegenaan werd gemikt.

Ondanks de slechte presentatie kreeg de Amerikaanse producent na afloop 200.000 bestellingen voor de Cybertruck binnen. We zouden verrast zijn als de T-shirt niet net zo’n succes worden.

Bronnen: TechCrunch, Bright.nl

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 










Meer Nieuws